Güneş ışınlarına maruz kalan bir dış mekan uygulamalarında UV ışınlarına dayanıklı bir Taş Halı yapılması gerekmektedir.
1-3mm, 2-4mm, 3-4mm arasında kalibre edilmiş Avrupa standartlarında üretilen taş taneleri ile oluşan sistemdir.
Doğal taşlar en kaliteli maden ocaklarından tedarik edilir.
Granrül boyutları özenle Aquazemin tarafından özenle işleme alınır. Ölçülü hale gelen ürünler yıkanır ve kurutma işleminden geçerek hazır hale gelir.
STANDART TAŞ HALI’DAN FARKI NEDİR?
Standart taş Halı'dan farklı olarak, kullanılan bağlayıcı ve taşların özel olmasıdır. Standart bir taş Halı'da normal epoksi bağlayıcı kullanılır. Bu ürün dış mekanda güneş ışınlarına karşı çok zayıftır ve sararmaya maruz kalır.
Dış alanlarda UV ışınlarına %100 dirençli bir taş halı için güneş ışınlarının zarar vermeyeceği, sararma yapmayan yüksek kaliteli bağlayıcı reçine tercih edilmelidir.
DIŞ ALANLARDA TAŞ HALI;
Dış alanlar güneş ışığına en çok maruz alan yerlerdir. Bu sebeple renklerin uzun yıllar sonra dahi aynı kalması için güneş ışınlarına dayanıklı Poliüretan bağlayıcı ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Taşlar ve bağlayıcı profesyonel bir uygulama ekibi ile uygulama yapılmalıdır.
Yapılan taş halı ekstra koruma sağlaması için son kat mühürleme isteğe bağlı olarak yapılır.
Önerilen Taş Halı Teknik Sistem
Uzun ömürlü maksimum kalite garanti etmek için doğru bir montaj çok önemlidir. Fakat doğru ürün ve kullanılacak ürün sarfiyatlarında optimum kaliteli sonuç çıkarır.
Üretici olarak Aquazemin, aynı sistem için tekliflerde büyük bir fiyat farkı olduğunu belirtmek isteriz. Özellikle bağlayıcı reçine (Taşların bir arada tutan bağlayıcı) doğru oranda kullanılması nihai üründeki kaliteye önemli bir etken sağlıyor.
Bu sebeple taş halı sistemin kalınlık ve taş miktarı karşısında minimum % 8 oranında bağlayıcı reçine kullanmak ÇOK ÖNEMLİ BİR husustur. Bazı uygulamacılar %5-%6 oranlarında reçine kullanımı için reçete yazarlar. Buda teklifin daha düşük olduğunu ve sistem kalitesinin düşük olduğu anlamına gelir. Üstelik bu düşük kaliteli sistem montaj sırasında fark edilmez.
Uygulama yapan firma alt zemin hazırlığını çok iyi yapmalı, profil montajlarının doğru şekilde zemine işlenmeli gerekli yerlerde genleşme profilleri kullanılması önerilir.
Bundan dolayı yapılacak Taş Halı uygulamasındaki teklifleri değerlendirmek için ve buna göre teklif almak için aşağıdaki sistem detaylarını temel esas alabilirsiniz.
ASTAR UYGULAMASI
Taş halı yapılacak yüzeye yüksek mukavemet ile yapışması için mutlaka ve her durumda bir astar kullanımı gerekir.
Astar seçimi taş halı yapılacak zemin durumuna (beton, şap vb) göre hangi ürün kullanılacak ise seçilir.
Astar uygulaması sonrası Taş Halı uygulamasının yüksek tutunması için ince granül 03-05, 05-08mm kum serpilir.
TAŞ HALI UYGULAMASI
Uygulamada taşların birbirinden ayrılmamasını önlemek için gerekli miktar bağlayıcı reçine kullanımı çok ama çok önemlidir.
8mm standart sistem için;
Taş tanecikleri (2-4mm) Sarfiyat: 16 kg/m2
Bağlayıcı Reçine sarfiyat (minimum %8 oranında) : 1.30 kg/m2
SON KAT MÜHÜRLEMESİ
Yapılan taş halı ekstra koruma için (isteğe bağlı) sarfiyat: 100-150gr/m2
- Yürüyüş yolları
- Havuz kenarları
- Teras balkonlar
- Varanda kış bahçeleri
- Ortak alanlar
- Otoparklar